VILIKKALA

Vilikkala x Kostamo Design

Yhteinen Kotisäkki-tuotesarjamme on pohjoismaiseen kotiin suunniteltu. Värit täydentävät sisustuksen ja graafiset kuosit herättävät mielenkiinnon. Kaikissa malleissa pohja ja kahvat on toteutettu mustalla kontrastivärillä, joka pitää säkin siistin näköisenä, vaikka sillä kannettaisiin halkoja. Pitkistä kahvoista saat kunnon otteen ja kantaminen on helppoa.

Kotisäkki on täydellinen kantamisen ja säilyttämisen apuväline. Se sopii niin kodin kaunistamiseen kuin myös kauppakassiksi. Materiaali on kierrätysmuovipulloista valmistettua huopaa.


WESTAS

Yksilölliset yrityslahjat


MUURLA

Kantaja lehti- ja takkapuuteline

Kantaja lehti- ja takkapuutelineet valmistetaan käsityönä Suomessa, suomalaisesta koivuviilusta. Nämä monikäyttöiset ja kodin järjestystä helpottavat telineet ovat käteviä esimerkiksi lehtien, polttopuiden, neulelankojen tai tyhjien pullojen säilyttämiseen.

Näin syntyi Kantaja
"Kantajalle suunnittelemani rakenne viehättää tasapainollaan ja sopii hyvin tukemaan esineen käyttötarkoitusta. Puu elävänä materiaalina kiehtoo muokattavuudellaan ja haastavuudellaan. Kantajan katsetta johdattelevissa ja vaativissa muodoissa näkee valmistuksen tinkimättömän ammattitaidon."


SÄHKÖASENNUS SAMRO

Tunnus

Sähköasennus Samro tekee sekä isot että pienet sähkötyöt tarkasti ja huolellisesti suunnittelusta toteutukseen. Yritys toimii Salon, Turun ja Lohjan alueella.


LEINO DESIGN

Havu-ripustimet

Leino Design pyrkii suunnittelemaan ja valmistamaan muotoilultaan kauniita ja käytettäviä, pitkäikäisiä ja näin ollen myös ekologisia sekä laadukkaita tuotteita. Kaikki tuotteet ja niiden osat valmistetaan suomalaisesta ruostumattomasta teräksestä. Omissa toimitiloissaan Salossa, Teijoon kulkevan tien varrella sijaitseva Leino Design on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja tuotteille on myönnetty korkeasta kotimaisuusasteesta kertova Avainlippu-merkki sekä Design from Finland -merkki.

Näin syntyi Havu-ripustimet
"Havu-ripustimet on suunniteltu yhteistyössä Leino Designin kanssa yrityksen tuotefilosofiaa toteuttaen. Suomessa kotimaisesta ruostumattomasta teräksestä valmistettavien Havu-ripustimien muotoiluprosessin tavoitteena oli luoda kauniita käyttöesineitä jokapäiväisen elämän iloksi. Ripustimista voi sommitella kokonaisuuden eteiseen, keittiöön, pesutiloihin tai vaikkapa lastenhuoneeseen. Havuja voi säänkestävän materiaalin ansiosta käyttää myös ulkona esimerkiksi mökkisaunan tai kotiterassin ulkoseinässä."


WULF & SUPPLY

Wulf & Supply X Kostamo Design


KARTO

Kuosit

Karto Oy on vuonna 1971 perustettu, Jyväskylässä sijaitseva yritys, jonka tuotteet ovat suomalaisille kuluttajille suunniteltuja ja valtaosaltaan Suomessa tuotettuja. Karton tuotteet ovat osa suomalaisten iloa ja surua, arkea ja juhlaa. Posti- ja onnittelukortit, lahjapaketointi- sekä sisustus- ja kattaustuotteet kuuluvat osana elämän suuriin ja pieniin hetkiin.


KOSTAMO DESIGN

Piilo-leikkuulauta

Näin syntyi Piilo-leikkuulauta
"Piilo-leikkuulaudan suunnittelua on innoittanut ja ohjannut idea usein jokapäiväisessä käytössä olevien pienten keittiöveitsien löytämistä helpottavasta säilytysratkaisusta. Kotimainen ja tervalepästä valmistettu Piilo-leikkuulauta sopii loistavasti leivän leikkaamiseen, vihanneksille, hedelmille sekä leivonnaisille tai vaikkapa juustojen tarjoilualustaksi."

Leikkuulaudan taustapuolelta löydät sveitsiläisen Victorinoxin laadukkaat ja ergonomiset tomaatti- ja juuresveitset. Säilytät veitsiä kätevästi laudan takana piilossa ja löydät ne aina helposti. Piilo-leikkuulaudan on suunnitellut muotoilija Ari Kostamo ja laudat valmistetaan Halikossa.


RAVINTELI ARMAS

Tunnus

Ravinteli Armas sijaitsee Naantalissa ja tarjoaa maistuvan lounaan miellyttävässä ympäristössä. Voit ruokailla ilmastoidussa ravintolasalissa tai aurinkoisella terassilla.


SAINTEX

Marjat-kuosisarja

Marjat-kuosisarja on suunniteltu suomalaiselle ja vuodesta 1984 toimineelle Saintex Oy:lle, joka valmistaa Helsingissä kotimaisia pehmo- ja jousiheijastimia sekä erilaisia kodin, konttorin ja teollisuuden tuotteita.

Näin syntyi Marjat-kuosisarja
"Marjat ovat osa suomalaista arkea, perinteitä ja muistoja. Tuleva tai mennyt marjasato on aina sopiva puheenaihe siinä missä sääkin. Yksi jos toinenkin marjapiirakka on löytänyt tiensä kahvipöydässä herkuttelijoiden vatsoihin. Ensimmäisen lapsemme synnyttyä kotimme lähimetsä tuntui pursuavan marjoja. Mustikoita oli niin paljon, että niitä löytyi kotiin palattuamme kumisaappaistakin."


JOKIPIIN PELLAVA

Panda-kuosi

Panda-kuosilla koristellut kotimaiset ja laadukkaat pellavatuotteet valmistaa vuonna 1920 perustettu Jokipiin Pellava Oy. Jalasjärvellä Jokipiin kylässä sijaitseva perheyritys valmistaa pellavasta ja puuvillasta suomalaisia tekstiilejä saunaan, kodin sisustukseen sekä liikelahjoiksi.

Näin syntyi Panda-kuosi
"Isopanda varautuu turkin mustavalkoisella värityksellä vaihteleviin olosuhteisiin. Valkoinen väri tuo suojaa lumihankien keskellä ja turkin mustat osat auttavat sulautumaan metsän hämärään. Lisäksi pandat kommunikoivat mustilla silmänympäryksillään ja korvillaan lajitovereidensa kanssa. Tästä inspiroituneena syntyi käsin piirretty kuvaus pandan kasvoista kunnianosoituksena tälle uhanalaiselle, upealle ja ainutlaatuiselle luontokappaleelle."


SOMERO-SEURA

Tunnus & Sydänystävä-symboli

Somero-Seura ry on kotiseutuyhdistys, jonka tarkoituksena on kotiseudun kaikinpuolinen kehittäminen, elinympäristön laadun parantaminen ja ihmisten viihtyvyyden lisääminen. Somero-Seura ylläpitää museoita ja julkaisee Someron Joulu -lehteä, järjestää tapahtumia, näyttelyitä ja talkoita. Yhdistys vaalii kulttuuria, valokuvia, esineitä ja ylläpitää arkistoja. Somero-Seuran toiminnassa monin eri tavoin vapaaehtoistyötä tekeviä ihmisiä yhdistää vahva rakkaus kotiseutuun.


LOIMAAN AUTOHUOLTO

Logo & juhlavuoden tunnus

Loimaan Autohuolto on vuonna 1989 perustettu korkealaatuinen bensiini-, diesel- ja sähköautojen Bosch Car Service -autokorjaamo sekä myös täyden palvelun rengasliike osana Vianor -rengasketjua. Boschin kouluttamat mekaanikot tekevät diagnoosit, auton elektroniikan tarkastukset, määräaikaishuollot ja korjaukset luotettavalla ammattitaidolla.


NORDIC GELATO FACTORY

Tunnus

Nordic Gelato Factory valmistaa käsityönä vegaanisia ja gluteenittomia gelatoja Suomen Turussa. Yrityksen tuotteissa käytetään vain kotimaista gluteenitonta kauramaitoa ja upeat sorbetit saavat makunsa kotimaisista marjoista sekä tuoreista yrteistä. Saatavilla olevat jäätelömaut vaihtelevat sesongin mukaan.

Näin syntyi Nordic Gelato Factory -tunnus
"Tavoitteena oli käytettävyydeltään monipuolinen tunnus, joka toimii esimerkiksi sosiaalisessa mediassa profiilikuvana, tekstiilipainatuksena tai vaikkapa pakkauksen sinettitarrana. Reunojen aaltomainen muotoilu viittaa tuotteeseen ja keskellä olevaan jäätelön kuvaan muodostuva sydän kertoo tarinaa brändin taustalta. Nordic Gelato Factory tarjoaa asiakkailleen jäätelöä ilolla ja rakkaudella."


TARKKATIKKI

Tunnus & Traffic-kuosi

Tarkkatikki on suomalainen vaatemerkki, joka keskittyy toiminnassaan kestävyyteen, tuotannon läpinäkyvyyteen, laatuun ja suomalaiseen muotoiluun. Tarkkatikin kaikki kankaat kudotaan sekä painetaan Suomessa ja valmistus tehdään pienissä sarjoissa Laukaassa.

Näin syntyi Tarkkatikin tunnus
"Tarkkatikki on nimenä kahden suomenkielisen sanan yhdistelmä. Sanat 'tarkka' ja 'tikki' inspiroivat ja ohjasivat tunnuksen suunnitteluprosessia, jonka tavoitteena oli selkeä ja vaatemerkille sopiva toteutus. Liikemerkin rooli on kokonaisuudessa tarkoituksella vahva, sillä sitä käytetään usein ilman tekstilogoa."


ÅBO CATERING

Tunnus

Åbo Catering - juhlii kanssasi! Vuonna 1983 perustettu Åbo Catering on laadukas pitopalvelu pieneen tai suureen juhlaan, työpaikan arkiseen palaveriin tai korkean tason vaativaan asiakastapahtumaan, elämän riemastuttaviin tai liikuttaviin hetkiin.

Näin syntyi Åbo Catering -tunnus
Tavoitteena oli käytettävyydeltään monipuolinen tunnus, joka toimii esimerkiksi sosiaalisessa mediassa profiilikuvana, menukorteissa, esitteissä tai vaikkapa tekstiilipainatuksena. Tunnusta hallitsevan pyöreän muodon sisäpuolelle suunniteltu kokonaisuus pohjautuu Åbo Cateringin käytössä aiemmin olleeseen graafiseen ilmeeseen. Tunnuksen keskellä haarukasta ja veitsestä muodostuva sydän kertoo tarinaa brändin taustalta. Åbo Cateringin hyvä ruoka syntyy ensiluokkaisista raaka-aineista suurella sydämellä valmistettuna ja hymyillen tarjoiltuna."


LA STELLA BEAUTY

Tunnus

La Stella Beauty on rauhallinen ja viihtyisä kauneushoitola Salon keskustassa. Yrityksen monipuolisiin ja kaunistaviin palveluihin kuuluvat muun muassa ripsien pidennykset, kulmien muotoilut ja värjäykset, rentouttava jalkahoito ja intialainen päähieronta.

Näin syntyi La Stella Beauty -kauneushoitolan tunnus
"Yksi suunnitteluprosessin ensimmäisistä mielikuvista oli se, että kauneus on kuin kukka. Tuntui hyvältä ajatukselta yhdistää tämä idea yrityksen nimessä ja iskulauseessa mukana olevan tähti-teeman kanssa. Muutamien ensimmäisten luonnosten avulla keskustelu avartui, tavoite tarkentui ja näin löysimme projektille yhdessä asiakkaan kanssa oikean suunnan. Kaksi avainteemaa tämän suunnittelutyön onnistumiselle olivat mandala-kuviot ja naisellisuus.